Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@10:35:18 GMT

ترمیم قدیمی‌ترین جدول تناوبی عناصر

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۳۴۳۲

ترمیم قدیمی‌ترین جدول تناوبی عناصر

خبرگزاری میزان- قدیمی‌ترین جدول تناوبی عناصر دنیا که در سال 1885 به چاپ رسیده و در سال 2014 در دانشکده شیمی دانشگاه سنت اندروز کشف شده است، بازیابی شد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، کهنه‌ترین جدول تناوبی شناخته شده تاریخ پس از یک تلاش بزرگ به منظور حفاظت، بازیابی و ترمیم شد.

این جدول در سال 2014 در دانشکده شیمی دانشگاه سنت اندروز(St Andrews) اسکاتلند توسط دکتر "آلن آیتکن"(Alan Aitken) در پی تمیز کردن قفسه‌های قدیمی کشف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدمت این جدول تناوبی که در کلاس درس استفاده می‌شده است، به سال 1885 بازمی‌گردد و به طور دقیقی نشان‌دهنده سطح دانش در زمان چاپ خود است.

جدول تناوبی عناصر را هر دانش‌آموزی که در کلاس شیمی شرکت کرده باشد، می‌شناسد. این جدول یکی از شگفت‌ترین تلاش‌ها برای سازماندهی مجموعه‌ای از حقایق در تاریخ علم است.

اگر چه چندین تلاش برای ایجاد جدولی از عناصر در سال 1789 انجام شد، اما این تلاش‌ها سرانجام به دست "دیمیتری مندلیف" شیمیدان روس در سال 1869 به نتیجه رسید و برای اولین بار جدول تناوبی عناصری را که امروزه می‌بینیم تدوین کرد.

اگر چه روش‌های مختلفی برای ارائه جدول تناوبی وجود دارد و همه آنها ظاهر نامنظمی دارند، اما روابط بین عناصر و خواص آنها که مبنای جدول مندلیف را تشکیل می‌دهد، یک کشف قابل توجه بود.

دانشمندان دریافتند که روش تنظیم جدول تناوبی مندلیف سازماندهی نشده و خودسرانه نیست، بلکه بازتاب واقعیت‌های عینی است. به طوری که یک شیمی‌دان می‌تواند با پیدا کردن جای یک عنصر در جدول و بدون حتی در اختیار داشتن نمونه‌ای از آن عنصر، خواص و اطلاعات مختلف آن را دریابد و بغهمد که آن عنصر فلز، گاز نجیب یا فلز قلیایی است.

همچنین می‌تواند اطلاعات نحوه واکنش آن عنصر با عناصر دیگر را از روی جدول حدس بزند.

همین روش تنظیم مندلیف بود که دانشمندان بعد از خود را به خواص عناصری تا آن زمان کشف نشده بودند، آگاه کرد، چرا که جاهای خالی در جدول مندلیف وجود داشت که بعد از وی پر شد.

طبق گفته دانشگاه سنت اندروز، جدول کشف شده مشابه نسخه دومی است که مندلیف در سال 1869 کشید اما اختلافاتی وجود دارد. گالیم و اسکاندیم که به ترتیب در سال‌های 1875 و 1879 کشف شده‌اند در این جدول ذکر شده‌اند، اما ژرمانیوم که در سال 1886 کشف شده است، نیست.

هنگامی که این جدول پیدا شد، در یک پارچه کتان سنگین پیچیده شده بود و دارای کاغذی فرسوده و شکننده بود که به علت اکسیداسیون و پوشش اسیدی در الیاف پارچه به این شکل درآمده بود.

با دریافت کمک مالی از صندوق ملی حفاظت از نسخ خطی(NMCT) گروه‌های ویژه با همکاری "ریچارد هاوکس" از موسسه حفاظت از آثار هنری، اقدامات حفاظتی و ترمیمی خسته کننده را انجام دادند.

طبق گفته دانشگاه، این ترمیم شامل برداشتن ضایعات به وجود آمده از روی جدول، برداشتن کتان چسبیده به پشت جدول، شستن آن در آب دیونیزه شده با pH طبیعی، خنثی‌سازی اسیدی با استفاده از حمام هیدروژن کربنات، اصلاح آن با کاغذ کوزوی ژاپنی و خمیر نشاسته گندم و نگهداری آن به درستی تحت شرایط کنترل شده بود.

از آنجا که نسخه اصلی این جدول برای نمایش عمومی بیش از حد شکننده است، دانشکده شیمی دانشگاه سنت اندروز یک رونوشت کامل از آن تهیه کرد.

پروفسور "دیوید اوهاگان" رئیس سابق دانشکده شیمی دانشگاه سنت اندروز می‌گوید: کشف قدیمی‌ترین پوستر کلاسی جدول تناوبی در دانشگاه سنت اندروز قابل توجه است. این جدول برای تحقیق و نمایش در دانشگاه در دسترس خواهد بود و ما تعدادی از رویدادها را برای سال 2019 که توسط سازمان ملل متحد در سال جدول تناوبی تعیین شده است و مصادف است با 150امین سالگرد ایجاد جدول توسط دیمیتری مندلیف، برنامه‌ریزی کرده‌ایم و برگزار خواهیم کرد.

 

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جدول تناوبی عنصر شیمی علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۳۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان

عناصر امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین بامداد امروز در تلاش برای ترور یکی از فرماندهان گردان طولکرم به نام «عمر ابوالفول» به سوی خودروی وی شلیک کردند که به شهادت وی منجر شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، منابع محلی در شهر طولکرم در کرانه باختری بامداد امروز از تیراندازی نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین به سمت خودروی «عمر ابوالفول» از رزمندگان گردان طولکرم  و فرمانده یگان الموت در گردان «طولکرم» خبر دادند.

به نوشته خبرگزاری شهاب، او که به شدت زخمی شده بود در بیمارستان «رفیدیا» در شهر نابلس به شهادت رسید؛ همزمان درگیری‌های شدیدی میان رزمندگان گردان طولکرم (وابسته به سرایا القدس-شاخه نظامی جهاد اسلامی) و عناصر امنیتی محمود عباس در شهر طولکرم گزارش می‌شود.

به گفته منابع محلی، پیکر مجروح عمر ابو الفول ابتدا به بیمارستان «ثابت ثابت» در شهر طولکرم منتقل شده و سپس عناصر امنیتی تشکیلات نیز خود را به بیمارستان رسانده‌اند و پس از رزمندگان فلسطینی مجبور به انتقال شهید ابو الفول به بیمارستان «رفیدیا» در نابلس شده‌اند که در آن‌جا به شهادت رسیده است.

در این راستا «ابوشجاع» فرمانده گردان طولکرم نیز در بیانیه‌ای گفت: «سکوت ما به درازا نخواهد انجامید و تجاوزات این دستگاه‌های امنیتی ما را وادار می‌کند تا به این سکوت پایان دهیم».

هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و سازمان‌های امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی موضوعی است که سال‌هاست فلسطینی‌ها خواستار برچیده شدن آن هستند؛ طی سال‌های گذشته در موارد بسیاری نهادهای امنیتی اسرائیلی ترور یا بازداشت نیروهای مقاومت در کرانه باختری را به تشکیلات خودگردان سپرده‌اند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) خوددرمانی اورانگوتان با طب گیاهی پس از زخمی شدن
  • عملیات ترمیم سیل بند کرخه آغاز شد
  • ترمیم راه‌های روستایی در کرمان با شروع بارش باران + فیلم
  • ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان
  • اجرای ترمیم روکش آسفالت محور اسپاین به سمت برج مراقبت فرودگاه امام
  • رویداد علمی «خشتانه» چه هدفی دارد؟/از ساخت عناصر معماری در قالب کوچک تا ورکشاپ‌های تخصصی
  • تکمیل عملیات اجرای روکش آسفالت خیابان‌های شهید هاشمی‌نژاد و شهدا
  • جزئیات ترمیم معدل داوطلبان کنکور اعلام شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد