Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@05:08:36 GMT

قدیمی‌ترین جدول تناوبی جهان در انگلیس +عکس

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۶۶۴۵۹

قدیمی‌ترین جدول تناوبی جهان در انگلیس +عکس

خبرگزاری فارس: یکی از اساتید دانشگاه سنت اندروز انگلیس به طور تصادفی موفق به شناسایی قدیمی‌ترین جدول تناوبی جهان شد.

به گزارش نیواطلس، یکی از اساتید دانشگاه سنت اندروز انگلیس به طور تصادفی و در جریان نظافت دانشکده شیمی این دانشگاه موفق به شناسایی یک جدول چاپ شده عناصر تناوبی شیمیایی شد که مربوط به سال ۱۸۸۵ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته دکتر آلن آتکین جدول یادشده به خوبی نشان دهنده سطح دانش بشر در حوزه علم شیمی در اواخر قرن نوزدهم میلادی است.

تلاش برای طراحی جدول تناوبی عناصر شیمیایی از اواخر قرن هجدهم میلادی آغاز شد، اما این کار تا حدود ۷۰ سال بعد ناتمام ماند تا اینکه سرانجام در سال ۱۸۶۹ میلادی دیمیتری مندلیوف توانست جدول مذکور را بر مبنای عناصر شیمیایی که تا آن زمان شناسایی شده بودند، طراحی کند.

این جدول چاپ شده فاقد تاریخ است، اما محققان بر مبنای عناصر موجود در آن توانستند سال دقیق طراحی و چاپ این جدول را برآورد کنند.

با توجه به اینکه در این جدول دو عنصر گالیوم و اسکاندیم که در سال‌های ۱۸۷۵ و ۱۸۷۹ کشف شده اند، وجود دارد، ولی خبری از عنصر ژرمانیوم که در سال ۱۸۸۶ کشف شد، نیست، می‌توان نتیجه گرفت که جدول تناوبی عناصر شیمیایی مذکور مربوط به سال ۱۸۸۵ است.

بر روی این جدول عبارت Verlag v. Lenoir & Forster, Wien درج شده که نشان می‌دهد این جدول در وین اتریش چاپ شده است.

این جدول کاغذی در زمان کشف در وضعیتی بسیار شکننده و نامطلوب قرار داشت و با صرف وقت و تلاش گسترده بازسازی شد.

منبع: فردا

کلیدواژه: جدول تناوبی انگلیس عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۶۶۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، فرید بیگی درباره مبارزه شیمیایی با عوامل خسارتزا در مزارع گندم و جو استان مازندران گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵۴ هزار و ۱۶۱ هکتار مزارع گندم و جو استان مبارزه شیمیایی شد.

او با اشاره به مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۳۸ هزار و ۵۱۵ هکتار مزارع گندم استان، افزود: مبارزه با آفات با مصرف سموم متالدهاید، مالاتیون، کنفیدور، دورسبان و سایپرمترین در ۵ هزار و ۶۲۵ هکتار مزارع گندم استان انجام شد که ۵ هزار و ۲۳۲ هکتار علیه حلزون، ۳۴۰ هکتار با سوسک سیاه زابروس و ۵۳ هکتار با کرم مفتولی بود.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ در ۲۰ هزار و ۸۵۹ هکتار، کشیده برگ در ۲۳ هزار و ۸۰۹ هکتار و توام (دومنظوره) در ۲۱ هزار و ۵۰۹ هکتار مزارع گندم استان انجام شد، اضافه کرد: مبارزه با علف‌های هرز مزارع گندم استان با استفاده از ۶۶ هزار و ۱۶۵ لیتر/کیلو سموم گرانستار، توفوردی، پوماسوپر، آکسیال، آپیروس، لنتو، آتلانتیس، آتللو، تیفیس و ویکیلیس صورت گرفت.

بیگی با بیان اینکه مبارزه با بیماری‌های گندم با مصرف ۶۶ هزار و ۴۰۳ لیتر/کیلو سموم تیلت، رکس، آلتو، فولیکو، اینور و سایر سموم در ۶۶ هزار و ۷۱۳ هکتار مزارع کندم استان انجام شد، تصریح کرد: با بیماری زنگ زرد در ۲۰ هزار و ۷۱۹ هکتار، سپتوریوز برگی در هزار و ۴۷۷ هکتار، سفیدک سطحی در ۱۵ هزار و ۱۵۸ هکتار، فوزاریوم خوشه در ۱۸ هزار و ۸۰۶ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۶۴۰ هکتار، لکه خرمایی در ۷۴۴ هکتار و توام در ۹ هزار و ۱۶۹ هکتار از مزارع گندم استان مبارزه شد.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران درباره مبارزه شیمیایی با آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز در مزارع جو استان، گفت: از ابتدای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تاکنون مبارزه شیمیایی با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در ۱۵ هزار و ۶۴۹ هکتار مزارع جو استان انجام شد.

وی با اشاره به اینکه مبارزه شیمیایی با آفت حلزون در هزار و ۲۷۲ هکتار مزارع جو استان انجام شد، افزود: تاکنون با علیه علف‌های هرز کشیده برگ در ۲ هزار و ۳۸۹ هکتار، پهن برگ در ۲ هزار و ۳۷۹ هکتار و توام در ۸۲ هکتار و بیماری‌های سفیدک سطحی در هزار و ۴۲ هکتار، لکه خرمایی در ۶۲۲ هکتار، زنگ زرد در ۷۳۱ هکتار، سپتوریوز برگی در ۳۹۲ هکتار، فوزاریوم در ۸۶۵ هکتار، زنگ قهوه‌ای در ۱۲ هکتار و توام در ۸۵۹ هکتار از مزارع جو استان مبارزه شیمیایی شد.

دیگر خبرها

  • رسانه یکی از مهمترین عناصر نقش آفرین در ارتقای قدرت نرم است
  • نجات اقتصاد کشور در سایه نوآوری رقم می‌خورد
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • ترور فرمانده نظامی سرایا القدس به دست تشکیلات خودگردان (+عکس)
  • ترور یک فرمانده مقاومت به دست تشکیلات خودگردان
  • انتشار اعلان نمایشگاه کتاب
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام