Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@11:41:36 GMT

رویداد جدولیم در موزه علوم و فناوری شروع به کار کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۹۱۵۲۸

رویداد جدولیم در موزه علوم و فناوری شروع به کار کرد

به گزارش خبرنگار ایرنا، موزه ملی علوم و فناوری ایران به مناسبت سال جهانی جدول تناوبی و به پاسداشت «دیمیتری مندلیف» دانشمند مشهور روسی که روشی هوشمندانه برای طبقه‌بندی عنصرهای شیمیایی ابداع کرد، رویداد «جدولیم» را برگزار کرده است . این رویداد تا دوم اسفندماه ۹۸ در محل نمایشگاه دائمی این موزه واقع در خیابان سی تیر برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاقمندان می‌توانند با شرکت در این رویداد بازی کنند و همزمان، در مورد جدول تناوبی و عنصرهایش بیشتر بدانند. جِنگای عنصری، گلف مندلیف، مار و پله عنصری، عنصرگرام، زودکورت و معمای جدول بخش‌های مختلف این رویداد مهیج و آموزشی را تشکیل می‌دهند. این رویداد برای تمام رده‌های سنی جذاب خواهد بود. با این حال، دانش‌آموزان مقاطع هفتم تا یازدهم بهره آموزشی بیش‌تری از فعالیت‌های طراحی‌شده خواهند برد.

رییس موزه علوم و فناوری ایران صبح امروز در مراسم افتتاحیه رویداد جدولیم در موزه علوم و فناوری گفت: در شرایطی که همه درگیر مسائل سیاسی و انتخابات هستند ما یک رویداد علمی را برگزار می کنیم. 

دکتر «سیف الله جلیلی» با اشاره به اینکه تمام انجمن های علمی و مراکزی که به نوعی با علم و فناوری در ارتباط هستند باید با موزه علوم و فناوری همکاری داشته باشند، گفت: انجمن شیمی بیشترین همکاری را با این موزه دارد؛ متاسفانه سایر انجمن ها و مراکزی که به نوعی با ترویج علم سر و کار دارند آنقدر درگیر مسائل حاشیه‌ای هستند که همکاری جالبی که انتظار داریم را با موزه علوم و فناوری ندارند.

وی ادامه داد: متاسفانه انجمن‌های علمی وظایف خود را تنها در برگزاری کنفرانس‌های علمی می‌دانند اما به نظر من اینگونه نیست و یکی از وظایف اصلی هر انجمن بحث ترویج علوم است. انتظار داریم که تمام انجمن‌های علمی و مکان‌هایی که به طریقی با علم و فناوری سر و کار دارند همکاری خود را با موزه علوم و فناوری افزایش دهند.

جلیلی با اشاره به برگزاری رویداد جدولیم در موزه علوم و فناوری گفت: جدول تناوبی سنگ بنای الفبای هستی را در خود جای داده است. اطلاع رسانی و آموزش همگانی در این زمینه کمک زیادی به علاقمند کردن و ایجاد انگیزه در نسل جوان خواهد کرد.

رییس موزه علوم و فناوری افزود: زمانیکه اسم جدول تناوبی برده می شود نام «مندلیف» به ذهن خطور می کند، این در حالی است که مندلیف شروع کننده جدول تناوبی نبوده است؛ افراد زیادی قبل از مندلیف درگیر طبقه بندی عناصر بودند و جمع بندی نهایی این جدول را مندلیف انجام داد که باعث شد این جدول به جدول مندلیف معروف شود. 

جلیلی خاطر نشان کرد که هدف موزه علوم و فناوری از برگزاری رویداد «جدولیم» این است که تا حدودی اطلاعات علمی را به شیوه های ساده و جذاب به بیننده منتقل کند. رویداد «جدولیم» تلاش دارد جدول تناوبی را با استفاده از بازی، سرگرمی و دیگر فعالیت‌های هیجان‌انگیز به مخاطبان خود بهتر بشناساند و با اهمیتی که عنصرها در لحظه لحظه زندگی ما دارند، آشناتر کند.

برچسب‌ها موزه علوم و فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موزه علوم و فناوری موزه علوم و فناوری موزه علوم و فناوری انجمن های علمی جدول تناوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۱۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان

یکی از فعالان حوزه کارآفرینی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور می‌داند که می‌توان در قالب پایان نامه‌های دانشگاهی اقدام به کارآفرینی در قشر دانشجویان کرد.

مهیار رفیعی فعال کارآفرینی کشور در حوزه‌های کشاورزی و زیست فناوری و دارو در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: موضوع کارآفرینی و دانش بنیان از مهمترین رویکردهای حال حاضر کشور است که با در نظر گرفتن راهبردی بودن این حوزه، نیاز است تا چنین موضوعاتی مورد توجه سازمان‌های ذیربط و مراکز علمی قرار گیرد.

وی افزود: در حال حاضر دانشجویان آن طور که باید از بحث کارآفرینی و دانش بنیان اطلاعی ندارند و بیشتر آنها از مراحل و روال صحیح ارائه ایده تا دانش بنیان شدن، ناآگاه هستند.

رفیعی یکی از راه حل‌های پیش رو برای گسترش و پیشرفت دانش بنیانی و توسعه کارآفرینی در بین دانشجویان را تشویق آنها به سمت نوآوری و ایده‌های نوآورانه در راستای برطرف کردن نیازهای اساسی کشور دانست و یادآور شد: این امر باید از سوی دانشگاه‌ها و در قالب حمایت از پایان نامه‌ها صورت گیرد.

این فعال حوزه کارآفرینی تاکید کرد: از سوی دیگر برای ترویج کارآفرینی در کشور نیاز است تا ایجاد هسته‌های فناور خلاق و روال صحیح شکل گیری آنها به عنوان یکی از سنجه‌های مهم برای پایش وضعیت دانش بنیانی کشور مورد نظر قرار گیرد. عدم توجه به شکل گیری هسته‌های فناور و عدم حمایت آنها موجب خواهد شد که کسب و کارهای نوپا و استارت‌آپی با موفقیت همراه نباشد.

وی "علوم کشاورزی"، "زیست فناوری"، "نانو" و "علوم زیست پزشکی" را از جمله حوزه‌های مستعد برای توسعه نوآوری و مقوله کارآفرینی و دانش بنیانی در کشور عنوان کرد و یادآور شد: در همین راستا باید تعاملات بین سازمانی بیشتر شود ضمن آنکه به دانشگاه‌ها به عنوان نیروی محرکه تولیدملی و دانش بنیان باید نگاه ویژه صورت گیرد تا شاهد رونق کارآفرینی و دانش بنیان در سطح کشور باشیم ضمن آنکه فعالیت هم راستا و همگام دستگاه‌های ذی‌ربط نیز می‌تواند نقش چشمگیری در اعتلا دانش بنیانی و رونق تولید ملی داشته باشد.

رفیعی تاکید کرد: بطور حتم حمایت از موضوع کارآفرینی و دانش بنیان موجب پیشرفت کشور در اکثر زمینه‌ها، رونق اقتصاد ملی و خودکفایی در تولید محصولات راهبردی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جهاددانشگاهی؛ حلقه میانی پیوند صنعت و دانشگاه
  • ۴ حوزه فناوری مهم برای ترویج کارآفرینی و دانش بنیان در میان دانشجویان
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • بررسی ورود صنایع بزرگ به حوزه استارت‌آپی کشور در رویداد استیج اینوتکس ۲۰۲۴
  • بازتعریف نقش جهاد دانشگاهی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور
  • ایرانداک نیروی امریه جذب می‌کند
  • «ایرانداک» نیروی امریه جذب می‌کند
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه