Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر «یدالله یمینی» صبح روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه رویداد «جدولیم» که در موزه ملی علوم و فناوری ایران برگزار شد، گفت: جلسات ما در رابطه با سال جهانی جدول تناوبی اسفند ماه ۹۷ کلید خورد و از همان زمان با همه دانشگاه‌ها ارتباط برقرار کردیم تا بتوانیم سخنرانی‌هایی را با کمک خود آن‌ها، به خصوص با کمک انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها ترتیب دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین در سال ۲۰۱۱ که سال جهانی شیمی معرفی شده بود، مسؤولیت کارها با ما بود تا علم شیمی را به جامعه معرفی کنیم. خوشبختانه در سال ۲۰۱۹ که سال جدول تناوبی بود، موزه علوم هم برنامه‌هایی در این راستا برگزار کرد. 

عضو هیأت مدیره انجمن شیمی ایران و استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه مندلیف نابغه ای بود که طبقه بندی اصلی این جدول را  انجام داد، گفت: به خاطر تلاش‌های این دانشمند و این موضوع که جای برخی عناصر در جدول خالی گذاشته شد، این عامل باعث شد که با سرعت خیلی زیاد ظرف ۵۰ سال اکثر عناصر ناشناخته پیدا شدند. از طرفی جدول تناوبی باعث شده خواص عناصر را بهتر بشناسیم و آن را راحت‌تر آموزش دهیم که به نظر من تحول زیادی را ایجاد کرد. 

علم شیمی، علم پیشرویی است

یمینی با بیان اینکه علم شیمی یک علم پیشرو است و ما به آینده این علم امید داریم، گفت: ما در زمینه علم شیمی پیش کسوت هایی داشتیم که بسیار تلاش کردند و ما به آینده علم در کشور و به ویژه علم کشور بسیار امیدواریم.

وی افزود: همیشه زمانی که از علم صحبت می‌کنیم به سه موضوع تولید علم، تولید فناوری و دیگری تجارت و وارد کردن فناوری‌ها در تجارت اشاره داریم؛ تحقیقات علمی ما از حدود سال ۱۹۷۰ شروع شده و الان حدود ۱۰ سال است که وارد بحث فناوری شده‌ایم؛ اکنون پارک‌های علم و فناوری با سرعت در حال گسترش هستند و در چند سال آینده نتایج این رشد را در زندگی عادی مردم خواهیم دید.

یمینی خاطر نشان کرد که اکنون نتایج پیشرفت‌هایی را که در چند سال گذشته آغاز شده است، شاهد هستیم. ما بحث های انرژی هسته ای را داریم و بیشتر از آنکه از بحث غنی سازی منتفع شویم از علم آن منتفع می‌شویم؛ اکنون در جهان تنها ۵ یا شش کشور وجود دارند که در زمینه تولید آب سنگین فعال هستند و ایران نیز یکی از آنهاست و در بحث تولید سانتریفوژهای سرعت بالا جزو ۱۰ کشور اول جهان هستیم و تمام این پیشرفت‌ها حاصل تلاش‌های شبانه روزی فرزندان این مرز و بوم است.
وی سپس به تاریخچه انجمن شیمی اشاره کرد و گفت: این انجمن پیش از انقلاب در سال ۵۴ شکل گرفت و قبل از انقلاب توانستیم ۳ کنگره در سطح کشور برگزار کنیم و به شکل رسمی از سال ۱۳۶۴ شروع به فعالیت کردیم. در حال حاضر ۹ هزار نفر عضو گروه تلگرامی انجمن هستند. در شرایط مختلف سعی می‌کنیم با صنایع و مسائل آن‌ها ارتباط برقرار کرده و به آن‌ها کمک کنیم. 
عضو هیات مدیره انجمن شیمی ایران در پایان خاطرنشان کرد: انجمن شیمی دارای ۶ مجله بین‌المللی است که همگی جزو مجلات آی اس آی هستند و همچنین مجله فارسی آموزش شیمی را منتشر می‌کند. یکی از مجلات بین‌المللی انجمن شیمی که انتشارات اشپیگل منتشر می‌کند، Journal of the Iranian Chemical society است که ۲۰ درصد عواید آن به انجمن شیمی برمی‌گردد و این مقدار سال گذشته ۱۵ هزار یورو بوده است. 

موزه ملی علوم و فناوری ایران به مناسبت سال جهانی جدول تناوبی و به پاسداشت «دیمیتری مندلیف» دانشمند مشهور روسی که روشی هوشمندانه برای طبقه‌بندی عنصرهای شیمیایی ابداع کرد، صبح امروز چهارشنبه رویداد «جدولیم» را در محل این موزه افتتاح کرد. این رویداد تا دوم اسفندماه ۹۸ در محل نمایشگاه دائمی این موزه واقع در خیابان سی تیر برگزار می‌شود.

علاقمندان می‌توانند با شرکت در این رویداد بازی کنند و همزمان، در مورد جدول تناوبی و عنصرهایش بیشتر بدانند. جِنگای عنصری، گلف مندلیف، مار و پله عنصری، عنصرگرام، زودکورت و معمای جدول بخش‌های مختلف این رویداد مهیج و آموزشی را تشکیل می‌دهند. این رویداد برای تمام رده‌های سنی جذاب خواهد بود. با این حال، دانش‌آموزان مقاطع هفتم تا یازدهم بهره آموزشی بیش‌تری از فعالیت‌های طراحی‌شده خواهند برد.

برچسب‌ها دانشگاه تربیت مدرس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه تربیت مدرس دانشگاه تربیت مدرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۲۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیب‌زمینی کیلویی چند؟

خسرو طالبی اظهار داشت: امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همین سیب‌زمینی با قیمت بیش‌تری به دست مصرف‌کننده می‌رسد و این یعنی نظارت صحیحی از تولید تا توزیع وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته وزارت جهاد کشاورزی عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی با کد تعرفه ۰۷۱۰۱۰۰۰ از ۱۵ اردیبهشت ماه و به منظور تامین نیاز داخل تا اطلاع ثانوی اعمال کرد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی در پاسخ به چرایی تعیین عوارض ۶۰ درصدی برای صادرات سیب زمینی اظهار کرد: ناهماهنگی‌هایی که در تصمیم گیری‌های وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد، باعث نگرانی است، زیرا اگر دلیل اصلی تعیین عوارض تامین بازار داخلی باشد، سازمان تعاون روستایی چندین هزار سیب زمینی را در اردبیل با قیمت کیلویی ۸۰۰۰ تومان خریداری کرده و در انبار‌ها موجود است. یعنی کمبودی در این بخش نداریم.

وی با تاکید بر اینکه کمبودی در تولید نداریم و مشکل اصلی ما عدم نظارت صحیح بر بازار است، گفت: از مبدا تا مقصد نظارت درستی بر توزیع محصولات وجود ندارد. قیمت سیب زمینی در مبدا یعنی جنوب کرمان سر زمین کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان است، اما همان سیب زمینی در برخی از مناطق تهران به کیلویی ۵۵ هزار تومان می‌رسد.

رئیس انجمن ملی سیب‌زمینی اضافه کرد: نیاز به نظارت بیشتر در بخش توزیع داریم. این درست نیست که تصمیمات از پشت میز گرفته شود. یعنی، چون قیمت سیب زمینی در تهران به ۵۵ هزار تومان رسیده برای صادرات آن عوارض ۶۰ درصدی وضع شود. نیاز است بررسی‌های میدانی صورت گیرد و با تشکل‌های این بخش جلساتی گذاشته و با آن‌ها مشورت شود.

تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی

وی با اشاره به اینکه سالانه ۵ تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود، گفت: سرانه مصرف سیب زمینی با احتساب بذر حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن و میانگین صادرات در ۵ سال گذشته نیز ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن است. سال گذشته ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی تولید و ۳۰۰ هزار تن صادرات صورت گرفت. این یعنی با کسر نیاز بازار داخل، برای سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزارتن سیب زمینی‌های سال گذشته در سردخانه‌ها وجود دارد که قرار است با سیب زمینی‌های جدید وارد بازار شود.

این تولیدکننده سیب زمینی تصمیمات یکباره برای صادرات را عاملی برای کاهش انگیزه تولیدکنندگان دانست و گفت که با این تصمیمات استمرار تولید تهدید می‌شود و اثراث منفی آن بر بازار نمایان خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به استان‌های تولیدکننده سیب زمینی اشاره کرد و گفت: سیب زمینی در جنوب کرمان (جیرفت)، گلستان و خوزستان در حال تولید و عرضه به بازار است و از ماه‌های بعد علاوه بر این استان‌ها، فارس، اصفهان، همدان و سپس اردبیل نیز اضافه می‌شوند.

رئیس انجمن ملی سیب زمینی در ادامه گفت: امروز قیمت هر کیلو سیب زمینی سر زمین ۸ تا ۱۰ هزار تومان است. این در حالیست که قیمت سیب زمینی برای تولیدکننده کیلویی ۱۲ هزار تومان تمام می‌شود. حال سوال اینجاست که چرا باید تولیدکننده در حال حاضر سیب زمینی را که پارسال تولید کرده و هزینه‌های سردخانه و انبار را متحمل شده کیلویی ۸ تا ۱۰ هزار تومان بفروشد، ولی مغازه‌داران کیلویی ۵۵ هزار تومان؟ علت این موضوع چیست؟

وی در پایان گفت: برای تحقق شعار سال از مسئولان خصوصا وزیر جهاد کشاورزی درخواست داریم که تشکل‌های بخش خصوصی و مردم را برای جهش تولید مشارکت دهند. انجمن هم برای تحقق شعار سال و جهش تولید و مشارکت‌های مردمی جهادی خدمت می‌کند.

دیگر خبرها

  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین در جهان
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • شویگو: روسیه به تسلیحات بیشتر و بهتری برای حفظ سرعت پیشروی‌ها در جنگ نیاز دارد