Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@05:29:52 GMT

ایجاد جدول تناوبی برای هسته‌های سلولی

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۶۰۱۸۵

ایجاد جدول تناوبی برای هسته‌های سلولی

زیست‌شناسان از سراسر دنیا یک "جدول تناوبی" برای هسته‌های سلولی ایجاد می‌کنند که این جدول جدید می‌تواند به یک روش جدید مهندسی ژنوم منجر شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، یک بیانیه مطبوعاتی از دانشگاه "رایس" توضیح می‌دهد که یک تیم متشکل از زیست‌شناسان بین‌المللی یک سیستم طبقه‌بندی جدید برای هسته‌های سلول ایجاد کرده و در نتیجه روشی را برای تبدیل یک نوع هسته سلول به نوع دیگر کشف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدول تناوبی اصلی که حاوی نام و مشخصات عناصر مختلف است، بیش از ۱۵۰ سال پیش توسط "دیمیتری مندلیف" به عنوان سیستمی برای طبقه‌بندی همه عناصر بر اساس تعداد صعودی الکترون در یک اتم ایجاد شد. اکنون زیست‌شناسان برای ایجاد این جدول تناوبی جدید از جدول اصلی مندلیف و همچنین دانش خود از درخت زندگی به عنوان الهام بخش برای پروژه خود استفاده کردند.

محققان که یافته‌های خود را در مجله ساینس(Science) منتشر کرده‌اند، معتقدند که این جدول و کشف جدید می‌تواند به یک روش کاملاً جدید مهندسی ژنوم منجر شود.

کار بر روی جدول سلول‌های هسته‌ها از دانشمندان کنسرسیومی به نام "DNA Zoo" در حال مطالعه سیستم‌های طبقه‌بندی کروموزوم‌ها بر اساس روش جمع شدن و تا خوردن آنها برای جا گرفتن درون هسته‌های گونه‌های مختلف حیوانات شروع شد.

"اولگا دودچنکو" محقق اصلی این مطالعه جدید و عضو مرکز معماری ژنوم در "بیلور" گفت: چه در کرم‌ها، چه در خارپشت‌ها، آب‌دزدک‌های دریایی یا مرجان‌ها، وقتی همه آنها را مشاهده می‌کردیم، شاهد الگوهای مشابه تاخوردگی بودیم.

این تیم توضیح داد که سرانجام متوجه شدند که انواع مختلفی را در دو طرح هسته‌ای می‌بینند: در بعضی از گونه‌ها، کروموزوم‌ها مانند صفحات یک روزنامه سازماندهی می‌شوند و در گونه‌های دیگر، هر کروموزوم به شکل یک گلوله کوچک مچاله می‌شود.

این یافته‌ها حاکی از آن است که طی چند هزاره فرگشت و تکامل، گونه‌ها قادر به بازگشت و تغییر حالت از یک نوع به نوع دیگر هستند.

این تیم در تلاش برای کشف مکانیسم آنها و برای اطمینان از اینکه آیا ممکن است یک نوع هسته در آزمایشگاه به نوع دیگر تغییر کند، با گروهی از دانشمندان آزمایشگاه "بنجامین رولند" در موسسه سرطان هلند(NCI) همکاری کرد.

تیم هلندی در حال آزمایش روی پروتئینی به نام "متراکم ساز"II"(condensing II) بود که در تقسیم سلولی نقش دارد. هنگامی که آنها این پروتئین را در سلول‌های انسانی جهش دادند، به یک مشاهده شگفت آور رسیدند.

"کلر هوئنکمپ" محقق اصلی این مطالعه و یکی از اعضای تیم NCI توضیح داد: هنگامی که ما این پروتئین را در سلول‌های انسانی جهش می‌دهیم، سازمان‌دهی کروموزوم‌ها کاملاً تغییر می‌کند که این برای ما گیج‌کننده بود.

این دو تیم پس از اینکه دریافتند که این کشف اساساً روشی را برای تبدیل سلول‌های انسانی از یک نوع هسته به نوع دیگر فراهم می‌کند، شروع به همکاری کردند.

محققان دو تیم که به دلیل بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ در خانه‌های خود کار می‌کردند، برای بررسی یافته‌های خود به هوش مصنوعی روی آوردند. آنها مدل‌های شبیه‌سازی ایجاد کردند که نشان داد با تخریب "تراکم ساز II"، یک هسته انسانی می‌تواند دوباره سازماندهی شود تا به هسته گونه‌های دیگر مانند یک مگس شباهت پیدا کند.

"سومیتابها براهماچاری" از محققان این مطالعه گفت: ما با یک بررسی فوق‌العاده گسترده از دو میلیارد سال تکامل هسته‌ای شروع کردیم.

محققان می‌گویند، کار آنها بخشی از یک دوره جدید در ویرایش ژن را شکل می‌دهد و همانطور که "براهماچاری" می‌گوید، این مطالعه یک گام مهیج در راه رسیدن به نوع جدیدی از مهندسی ژنوم به صورت سه‌بعدی است!

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جدول تناوبی کروموزوم ویرایش ژن جدول تناوبی نوع دیگر هسته ها گونه ها یک نوع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۶۰۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی ۴ پارکینگ هسته مرکزی شهر قم

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم گفت: طرح هوشمندسازی چهار پارکینگ هسته مرکزی شهر یعنی پارکینگ زائر، پارکینگ شرقی، پارکینگ بهار و پارکینگ شهید کاظمی در شش ماه نخست سال جدید به بهره‌برداری می‌رسد.

علیرضا خلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: یکی از اهداف سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم بهبود خدمات‌دهی در پارکینگ‌های عمومی شهر قم است.

وی با اشاره به اولویت هوشمندسازی در این پارکینگ‌ها افزود: در مناسبت‌ها برنامه ویژه‌ای برای اطلاع‌رسانی مسائل مرتبط با پارکینگ‌ها و تشدید نظارت وجود دارد که در حال پیگیری است.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم با بیان اینکه هوشمندسازی پارکینگ‌ها ابتدا در اطراف حرم و هسته مرکزی شهر و سپس در قسمت‌های مختلف شهر مدنظر است، خاطرنشان کرد: بسیاری از تخلفات همچون پرداخت‌های خارج از قاعده و دریافت تعرفه اضافه، دزدی و سرقت خودروها و مقوله‌های مهم دیگر با هوشمندسازی پارکینگ‌ها کاهش پیدا می‌کند.

خلیلی اضافه کرد: در پارکینگ‌هایی که هوشمندسازی می‌شوند، اپراتوری که در ورودی پارکینگ نشسته است دخل و تصرفی در هزینه پارکینگ ندارد و همه محاسبات به صورت هوشمند انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در این سیستم هنگام ورود عکس از پلاک خودرو گرفته تا زمان خروج مطابقت داده می‌شود، همچنین تمام هزینه به شکل سیستمی ثبت خواهد شد و در پایان تنها رمز از راننده می‌خواهند تا از پارکینگ خارج شود.

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری قم تصریح کرد: شکایت‌های زیادی در خصوص دریافت تعرفه‌های اضافی در پارکینگ‌ها به سازمان حمل‌ونقل و ترافیک مخابره می‌شد، اما در حال حاضر با اجرای طرح هوشمندسازی که در بعضی پارکینگ‌ها مثل زائر صورت گرفته است، شکایت‌ها در ماه به یکی یا دو عدد رسیده است.

خلیلی گفت: طرح هوشمندسازی در پارکینگ زائر در پایان سال ۱۴۰۲ به صورت آزمایشی آغاز شد و سال ۱۴۰۳ در باقی پارکینگ‌های هسته مرکزی شهر اجرا می‌شود.

وی افزود: طرح هوشمندسازی چهار پارکینگ هسته مرکزی شهر یعنی پارکینگ زائر، پارکینگ شرقی، پارکینگ بهار و پارکینگ شهید کاظمی در شش ماه نخست سال جدید به بهره‌برداری می‌رسد و در صورت اجرای کامل این طرح، موضوع شکایت‌های مردمی کاهش پیدا خواهد کرد.

کد خبر 749325

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • هوشمندسازی ۴ پارکینگ هسته مرکزی شهر قم
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • ۹ کشور هسته‌ای جهان چند کلاهک دارند؟
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک